Protein-fluff/-glass

Helt inne på det här med matblogg tydligen.
Bara ett litet tips till. Sen får det räcka med matblogg för den här veckan. :P

Fick hem MM-sports egna Body Science Diet Fuel idag med Päronsplit smak.
Proteinet innehåller 70% kaseinprotein och 30% vassleprotein.
Kasein är ett lite tjockare, vilket gör att det lämpar sig att göra fluff eller varför inte glass på. Brukar bli lite för kornigt och tjockt att dricka för min smak.
Eftersom jag älskar päronsplit glass så tänkte jag försöka mig på en nyttigare variant. :)

2 portioner
30g protein
1,5 dl vatten

Rör samman proteinet och vattnet till en jämn vätska.
Ställ in i kylen i ca 10 min så att det "tjockar" till sig.
Ta ut och vispa tills det är fluffigt som vaniljvisp ungefär.
Ställ sedan in det i frysen i ca 90 min.

TILLÄGG!: Blanda i lite (ca 50G) lättkesella i smeten innan ni vispar den. Blir hårdare i frysen då!



30g protein


Tillsammans med 1,5dl vatten


10min i kylen!


Vispa fluffigt


90 min i frysen





Har tyvärr ingen efterbild.
Så här i efterhand skulle jag nog haft ytterligare lite mer protein i samma mängd vatten.
För tjockare konsitens och mer päronsmak. Men då vet jag det till nästa gång. :)
Helt ok alternativ till proteinshake ändå.
6/10

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0